Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 3427 vizualizari

 

Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune din seria reciclare marca Panacris cu noua etichetă: 😉 Rețete de suflet! 😉  
 
Bun, bun tare bun! Tot din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează, după curățenia din frigider! ;) 
P.S. mulțumesc Laura pentru poza cu secțiunea, doar am fost în deplasre și m-am pliat ;) ;)))

 

INGREDIENTE

  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Mascarpone cca. 250 g,
  • Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,
  • Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Ouă 8 bucăţi,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Praf de copt cu şofran 1 plic,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Caşcaval ras cca. 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere:

Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.

Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară caşcaval ras deasupra. 

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Vă asigur că a fost foarte bun, și așa sper cel puțin, că a fost testat și savurat live de Bucătărași la întâlneala Praid 2021 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti