Aperitiv chec cu pui si ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2021 | 5376 vizualizari

 

Un aperitiv tare sățios și gustos!

Spor și poftă bună

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 300 g,
  • Condimente pntru friptură de pui 1 lingură,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Bacon cca. 250 g,
  • Ardei copt cca. 200 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină de grâu cca. 300 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 limgură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Mozarella cca. 250 g,
  • Ciuperci marinate cca. 300 g ( un borcan).
  • Pentru topping:
  • Mozzarella răzuită cca. 100 g.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu pui si ciuperci:

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.

Ceapa, usturoiul și ardeiul kapia se curăță și se taie mărunt. Aceste ingrediente se adaugă lângă puiul gătit împreună cu ciupercile marinate și bacon-ul cubulețe, se lasă la gătit la foc iute încă cca. 10 minute amestecându-se continuu.

După ce legumele devin translucide se adaugă mozzarella mărunțită și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic, cât să se întrepătrundă toate gusturile.

Într-un castron mai mare se adaugă făina, pesmetul, praful de copt, ouăle, se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă.

Apoi se adaugă amestecul de legume și carne, se amestecă ușor până ce se îmglobează toate ingredietele și se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foia de pergament sau cu puțin ulie/unt și făină.

Se presară mozzarella răziută apoi chec-urile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 180 grade, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.

După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire. 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv