Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2019 | 4570 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc fel si fel de gustari, sub diverse combinatii, pentru ca suntem obisnuiti sa avem mai mereu gustari pregatite in casa. De aceasta data am ales un chec cu spanac, ca tot a inceput sezonul verdeturilor, combinat cu gorgonzola si sprot, ca asa simplu, nu prea il mananca nimeni la noi, insa daca il gatesc in diverse preparate, savureaza tot pana la ultima bucatica.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 100 gr gorgonzola
  • 250 gr spanac tocat congelat (sau proaspat)
  • 1 ardei kapia
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1 cutie sprot in ulei
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste:

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o taiati patrate micute. Desfaceti cutia cu sprot, scurgeti uleiul. Puneti cateva servetele pe o farfurie, rasturnati pestele, ca sa absoarba cat mai mult din ulei. Mararul verde il tocati marunt. Galbenusurile le mixati cu putina sare si piper. Adaugati uleiul, apoi laptele. Puneti faina treptat, praful de copt, amestecati bine. Adaugati spanacul bine scurs, ardeiul kapia, mararul si amestecati. Acum puneti gorgonzola taiata, boabele de porumb, iar la final sprotul. Nu maruntiti pestele inainte, pentru ca se va face bucati dupa ce invartiti in compozitie. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati bine cu o spatula de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, rasturnati compozitia obtinuta. Introduceti checul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 45-50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este patruns checul. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racoreasca. Il portionati si serviti.  Este bun atat cald, dar si rece merge foarte bine. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu ciuperci