Aperitiv chec in foietaj

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2019 | 2001 vizualizari

 

Acuzat ca este o banalitate in lumea culinara, checul a depasit conditia existentiala de prajitura comuna,devenind mai buna. Intre faldurile generoase si pufoase de aluat, checul a pitit cascaval daca se poate putin afumat, oua, sunca , ceapa , tuturor ca sa le placa. 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 buc oua
  • 15 ml ulei
  • 10 gr sare
  • 10 gr baza pentru mancaruri ( condimente pentru porc, sau vegeta dupa preferinte)
  • 2 gr piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec in foietaj:

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia.

Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Sunca se taie in cubulete, se adauga peste compoztia de ou, iar dupa ce se omogenizeaza totul, compozitia se toarna in tava de chec imbracata in aluatul de foietaj. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius, apoi se introduce checul. Dupa 10 minute se reduce focul la mediu si se mai coace circa 15 minute. 

TIPS-URI

1

Checul iese mai pufos daca albusurile de la oua sunt batute spuma si sunt adaugate compozitiei inainte de a fi pus in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ciuperci si amestec de carne