Aperitiv chec sarat

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2021 | 7653 vizualizari

 

Este un chec ideal cand esti in pana de idei pentru mic dejun sau chiar cina.Doar trebuie tinut cont de unele ingrediente  care vor trebui gatite in prealabil ca de exemplu daca folositi ciuperci pentru acest chec aperitiv ele trebuiesc calite inainte pentru ca au un continut mare de apa si exista riscul de a nu se mai lega acest savuroc chec.
Se poate adauga si verdeata pentru un plus de prospetine, se adauga pana la urma dupa gustul fiecaruia, eu am ales aceasta varianta deoarece pentru mine este cel mai gustos , dar gusturile nu se discuta. 

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 200 gr sunca
  • 200 gr cascaval
  • 150 gr masline cu ardei
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec sarat:

Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata.

Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si cascavalul pe care il radem pe razatoarea cu gauri mari). 

Spargem intr-un bol ouale si le mixam cu praful de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Se obtine o compozitie omogena. Se adauga si uleiul, apoi piperul mixand pana la incorporarea lor. In aluatul pentru acest chec sarat se adauga si restul de ingrediente maruntite amestecand foarte bine sa se omogenizele perfect . 

Tava de chec (30/15 cm) o ungem cu faina si o tapetam cu pesmet apoi se toarna compozitia de chec in ea, apoi se pune la copt in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la 180 grade celsius. 

TIPS-URI

1

Dupa ce se scoate checul din cuptor este bine sa ii faceti testul scobitorii: intepati in mijloc, iar daca scobitoarea este curata checul este facut

2

lasati checul sa se raceasca complet inainte de a-l taia preferabil pe un gratar

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare