Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2020 | 2337 vizualizari

 

Pregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.

 

INGREDIENTE

  • 1 chiflă de casă sau cumpărată,
  • 1 buc (120 g) brânză Camembert Delaco,
  • Un praf de sare de mare,
  • Câteva nuci pecan,
  • Un fir mic de rozmarin,
  • 1 lingură ulei de la măsline kalamata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan:

 

Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin.

Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul în care păstrez măslinele kalamata.

Presari sare de mare.

Adaugi câțiva mieji de nucă pecan.

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute, pentru pâinea de casă. Dacă folosești chiflă cumpărată, o dai la cuptor doar 8-10 minute, cât să se încălzească, astfel încât atunci când tai din ea, să curgă. În cazul meu, trebuia și coaptă, de aceea nu mai curge, însă a fost delicioasă.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/chifla-cu-branza-camembert-rozmarin-si.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta