Aperitiv chiftelute din carne de porc

de Adi in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2017 | 14109 vizualizari

 

Ne plac chiftelutele tare mult si aproape in fiecare weekend ne rasfata Meri cu ele.
De data aceasta a avut ajutor de la mine in a le prepara, ea mi-a dat doar indicatiile necesare si le-a scos din grasime cand au fost gata.
Restul a fost munca mea, se pune nu-i asa? :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 3 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • busuioc
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute din carne de porc:

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa.

Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate.

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, sau se trec prin aparatul de maruntit.

Se scurg bine de zeama si se adauga peste carne.

Se adauga si cele doua oua, condimentele si sarea si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se lasa la rece 30 de minute, pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se modeleaza chiftelutele care se trec prin putin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se intorc de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc uniform pe toate partile.

Se scot apoi intr-o sita, pentru a se scurge surplusul de grasime de pe ele.

Se servesc ca aperitive, calde sau reci.

Noua ne plac mai ales calde, cu mustar.

TIPS-URI

1

In compozitia de carne se mai poate adauga verdeata tocata, patrunjel in special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu susan