Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2020 | 4199 vizualizari

 

Nu sunt clătite, in Bretania se numesc 'galette' caci sunt sarate si facute cu numai făină de hrișcă.  Exista si clătite bretone dar sunt făcute cu un amestec de făină de grau si făină de hrișcă. Galetele sunt mai dificil de facut caci faina de hrisca este o faina fara gluten.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/clatite-cu-faina-de-hrisca-galettes.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de făină de hrișcă bio (de preferat macinata pe o moara traditionala cu pietre)
  • 450 - 500 ml de apa
  • 1 ou
  • sare
  • 20 g de unt demi sarat
  • unt pentru gatit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten):

Topiti untul semi sarat la microunde.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea.
Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand .
La sfarsit puneti untul topit si racit.
Trebuie sa obtineti un aluat un pic mai gros decat cel pentru clatitele obisnuite.
Lasati sa se odihneasca 2 ore la rece.

Dupa 2 ore am amestecat aluatul si am adaugat un pic de apa -50 ml.

Ungeti o tigaie cu unt si puneti-o la-ncalzit.

Puneti un polonic de aluat si miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii.
Lasati sa se coaca si intoarceti-o cu grija (desprindeti marginile ei inainte).
Coaceti pe cealalta parte si scoateti pe un platou.

Sunt mai fragile decat cele cu gluten. Prima am ratat-o, am pus prea mult unt si tigaia nu era incalzita suficient. Repetati si faceti toate clatitele.  

Le umpleti apoi dupa dorinta. Va dau un exemplu. Puneti clatita facuta in tigaia unsa, puneti o felie de branza , spargeti un ou in mijloc adaugati sunca sau jambon si cascaval ras.
Focul trebuie să fie scazut pentru ca oul să se gătească iar clătita să nu se ardă. Impaturiti marginile si cand oul este gatit si cascavalul topit este gata. Serviti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar