Aperitiv clatite cu verdeata

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2019 | 4528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 350 ml lapte
  • 170 gr faina alba tip '00'
  • 20 gr unt
  • patrunjel tocat
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu verdeata:

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin. 

Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele.

Punem putina sare ( dupa gust) si adaugam putin cate putin faina si amestecam bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Adaugam untul si la final patrunjelul proaspat tocat (eu am avut de la congelator). Amestecam bine. 

Ungem o tigaie cu putin unt si turnam din compozitia de clatite.

Lasam pana ce prinde o culoare usor maronie si intoarcem pe cealalta parte. Cand clatita este gata o scoatem pe o farfurie. Procedam la fel cu restul compozitiei. 

Clatitele sunt nemaipomenite servite ca aperitiv sau umplute la cuptor ( asa cum am facut eu ) 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

In compozitie se pot adauga si marar, menta, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu verdeata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Tortilla