Aperitiv cu branzeturi si legume

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2022 | 10298 vizualizari

 

Am tot strans bucatele de branza de oaie, de vaca, de capra, de tap n-am gasit si m-am gandit sa le gasesc rostul in niste aperitive

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza - oaie,vaca, capra
  • 350 g legume congelate - morcov, pastarnac, ardei gras de diverse culori, frunze de ceapa verde
  • 5 oua medii
  • 200 g smantana dulce cu 35% grasime
  • 200 g faina
  • 4 g praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branzeturi si legume:

Mai intai am tinut bucatile de branza in apa, cam 30 min, apoi le-am ras pe razatoarea mica. Legumele le-am scos din congelator si le-am pus intr-un tuciulet cu putin ulei si un pic de sare si le-am calit pana au inceput sa se inmoaie. Peste branza rasa am adaugat smantana si ouale, am omogenizat, apoi am incorporat legumele calite dupa ce le-am alsat putin sa se racoreasca. La final am adaugat faina si praful de copt. Am uns 8 forme de silicon si doua de aluminiu si le-am umplut cu amestecul de mai sus. Se poate pune in forma de chec, mie imi trebuiau 8 bucati individuale, doua au fost bonus.  Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat formele in cuptor pentru cca 30-35 min, eu am facut testul scobitorii. Le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca-n forme. Au iesit pusoase si foarte gustoase, una am devorat-o asa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branzeturi si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat