Aperitiv cu somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 7944 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit de gustos si numai bun pentru o masa de duminica in familie sau alaturi de prieteni dragi...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 220 gr mascarpone 
  • 60 gr unt 
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 gr branza de vaci( la cutie)
  •  1 ou
  •  300 gr faina 
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  •  1 lingurita de sare 
  • 1/4 de lingurita de chimen macinat 

Umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 300 gr somon afumat
  • 150 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • patrunjel si marar
  • 1 ardei capia mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • masline
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr branza feta
  • 5 linguri de faina

Deasupra:

  • galbenusuri(4-5 eu am pus mai multe)
  • 5-6 linguri smantana
  • 50 gr parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu somon afumat:

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina).

Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim umplutura aperitivului.

Amestecam ouale cu un praf de sare apoi adaugam ricotta, smantana,  verdeata si feta rasa, sarea si faina.

Scoatem aluatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Il vom  intinde cu mana si vom urca aluatul putin si pe peretele tavii de Jena.

Tunrma compozitia.

Asezam parmezanul ras apoi deasupra ardeiul, maslinele ceapa verde si somonul foarte foarte atent curatat( asa cu simt de raspundere sa nu scape vreun os).

Batem galbenusurile cu smantana si parmezan si turnam deasupra.

Coacem in jur de 50 de minute o ora la 180 grade sau pana se rumeneste.

Servim cu placere ...e foarte, foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Mihaela11_jo 1

13.02.2012, 16:40

Tentatie absoluta

RuxyRux 1

13.02.2012, 21:32

Multumeeeesc!

mirela0911 1

15.02.2012, 12:28

Ioooi ce bun e, asta mi-a scapat!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat