Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Am vazut acest aperitiv sub forma de rulada la ''divainbucatarie'', dar si sub forma de cuburi intr-o revista mai veche;mi-au placut tare mult cuburile,asa ca mi-am propus sa ''pacalesc'' pe cei din familie care nu mananca spanac,nu mananca branza;produsul final arata asa de bine ca nimeni nu a mai intrebat ce contine...!
Blat:
Umplutura:
Blatul:se separa oule;galbenusurile se freaca cu uleiul,se adauga spanacul, faina si praful de copt cernut;batem albusurile si amestecam cu crema de spanac;turnam compozitia intr-o tava de aragaz ,tapetata cu hartie si dam la cuptor 20min; blatul doar sa se intareasca putin.Dupa racire se taie in 3 pe latime.
Pentru crema de branza,frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana,mararul tocat, ciupercile si gelatina dizolvata;asezam prima foaie, intindem jumatate din crema,a doua foie, restul de crema si acoperim cu ultima foie;se da la rece pentru cateva ore, apoi se taie cubulete.
1
Blatul nu trebuie sa se rumeneasca,doar ''inchegat''
2
Daca as mai repeta reteta as inlocui ciupercile cu masline
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult