Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci

de Teo in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 6297 vizualizari

 

Am vazut acest aperitiv sub forma de rulada la ''divainbucatarie'', dar si sub forma de cuburi intr-o revista mai veche;mi-au placut tare mult cuburile,asa ca mi-am propus sa ''pacalesc'' pe cei din familie care nu mananca spanac,nu mananca branza;produsul final arata asa de bine ca nimeni nu a mai intrebat ce contine...!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5lg faina
  • 5oua
  • 5lg ulei
  • 5lg spanac deja pregatit
  • 1plic praf de copt

Umplutura:

  • 300g branza de vaci
  • 100g branza Feta
  • 4lg smantana
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • marar proaspat
  • 5g gelatina
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci:

Blatul:se separa oule;galbenusurile se freaca  cu uleiul,se adauga spanacul, faina si praful de copt cernut;batem albusurile si amestecam cu crema de spanac;turnam compozitia intr-o tava de aragaz ,tapetata cu hartie si dam la cuptor 20min; blatul doar sa se intareasca putin.Dupa racire se taie in 3 pe latime.

Pentru crema de branza,frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana,mararul tocat, ciupercile si gelatina dizolvata;asezam prima foaie, intindem jumatate din crema,a doua foie, restul de crema si acoperim cu ultima foie;se da la rece pentru cateva ore, apoi se taie cubulete.

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie sa se rumeneasca,doar ''inchegat''

2

Daca as mai repeta reteta as inlocui ciupercile cu masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

09.04.2013, 23:18

Este prima data cand incerc sa pun singura fotografiile si nu stiu de ce nu apar;am ametit de tot...!

Madlen 1

10.04.2013, 19:34

Lasa ca vin eu sa te ajut sa apara fotografiile!

Corinuta 1

27.09.2013, 10:59

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac