Aperitiv drob

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 52635 vizualizari

 

Interesant este ca pentru drob poti folosi orice fel de carne doresti, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg maruntaie ( ficat, rinichi, bojoc de porc)
  • 2 piepti pui
  • 10 oua
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingura untura
  • prapor sau foi de placinta
  • 3-4 oua fierte tari
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob:

Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit ceapa, se stinge focul si se adauga usturoiul. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate si se lasa la racit. Se taie in bucati mai mici, apoi se da prin masina de tocat. Ouale se bat si se amesteca cu smantana.

Se pun deoparte cateva linguri din compozitie pentru a turna peste drob, iar restul se amesteca cu compozitia din carne, ceapa si usturoi. Se adauga verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Se tapeteaza tava cu putina untura si se asaza praporul, apoi se toarna compozitia (daca avem foi placinta in loc de prapor, acestea se ung cu putin ulei). In interiorul drobului se pot aseza oua fierte intregi, bineinteles decojite. Se acopera marginile si pe deasupra, apoi se unge cu compozitia de oua si smantana oprita. Se introduce la cuptor pentru 45 -50 minute si rezulta produsul numai bun de servit!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lorelaimariam 1

20.03.2017, 13:29

Îmi pare rău dar ăsta nu mai este drob.Cu smantana 10ouă sa dus dracu ficatul si colesterolul

Constelatialeu 1

20.03.2017, 13:38

Lorelai dar cine te pune sa-l mananci pe tot , se mananca o feliuta, hai doua daca esti mai gurmand.....eu chiar nu inteleg comentariile astea aiurea....de parca cineva va obliga sa mancati tot dintr-o suflare....

ralu_ca 1

26.03.2017, 08:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel