Aperitiv drob de miel traditional

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2018 | 3918 vizualizari

 

Anul asta avand prapure am facut drobul asa cum se face.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • piper
  • sare
  • 1 prapure de miel
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de miel traditional:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Organele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si verdeata taiata marunt si se amesteca. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de iena. Se toarna compozitia in forme si se niveleaza.

Se taie prapurul in doua si se pune deasupra fiecarei forme insistand sa fie introdus si pe margini in jos cat mai mult.

Se introduce in cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se unge prapurul cu galbenus de ou.

Cand este frumos rumenit se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste de obicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de miel traditional" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si carnaciori