Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2020 | 5702 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe pagina Ginei Bradea si mi-a placut foarte mult, asa ca, nu am ezitat sa o pun in practica. O reteta usoara, rapida se face cat ai bate din palme ;) merita incercata.   Multumesc Gina pentru reteta!
https://pofta-buna.com/minicroissante-rapide-cu-crenvursti-in-foietaj/

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj mare
  • 100 gr cascaval sau mozzorella
  • 500 gr crenvursti porc, pasare, curcan de care va place
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • oregano
  • boia de ardei dulce
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj:

Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele.

Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele.

Luam o foaie de foietaj si o intindem cu sucitorul si o taiem in doua dupa care taiem triunghiuri. Fiecare triunghi va fi crestat la jumatatea bazei, tragem putin capetele si le marim, punem cascaval ras sau mozzorella si o bucatica de crenvuresti , acoperim captele cu aluat si incepem sa rulam usor spre varful triunghiului de aluat . Procedam asa si cu celelelate bucati de aluat. Asezam minicroissantele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu amestecul de ou si condimente si introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 220grade pentru maxim 15 minute pana cand foietajul se rumeneste frumos.

Foarte bune de luat ca pachetel la scoala si la serviciu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de mari taiati trunghiurile puteti face un numar mai mare sau mai mic de minicroissante

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Platou festiv, pentru revelion