Aperitiv oua umplute cu file de hering

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 3137 vizualizari

 

De câțiva ani, românii s-au obișnuit să aibă neapărat pește pe masa de revelion și eu m-am gândit la aperitivele pe care le pot prepara, cu acest ingredient obligatoriu. În afară de tartinele cu pastă de pește, m-am gândit că ar fi foarte bune și niște ouă umplute cu file de hering, preparat rapid și simplu, fără unt și decorat natural, fără maioneză.
Cred că a fost o idee foarte bună, pentru că aceste ouă umplute au fost plăcute la gust, ușoare și aspectuos decorate. Și astfel am avut pește pe masa de revelion...
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă, fierte tari
  • 2 conserve de file de hering în ulei
  • 1 ceapă roșie, mică
  • zeama de la 1 lămâie
  • Pentru decor:
  • 3-4 gălbenușuri răzuite pe răzătoarea mică
  • măsline tăiate
  • feliuțe de ceapă roșie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu file de hering:

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece.

Între timp, se scoate fileul de hering din conserve, se mărunțește grosier și se adaugă ceapa roșie tăiată foarte fin, 4 linguri din lichidul din conserve și 4-5 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă bine, pentru uniformizarea ingredientelor.

Se curăță ouăle de coajă și se taie fiecare ou la orizontală, în câte două părți egale.

Se scot gălbenușurile și se umplu albușurile cu amestecul cu file de hering.

Se pun ouăle umplute pe un platou (eventual, pavoazat cu frunze de salată verde) și se decorează cu gălbenuș răzuit pe răzătoarea mică și cu feliuțe de ceapă și măsline tăiate.

Platoul cu ouă umplute se ține la frigider, până ce se epuizează.

TIPS-URI

1

Folosiți pește cu carne albă, pentru că arată mai bine și este mai gustos. Doar pielea heringului este mai închisă la culoare. O puteți îndepărta ușor, sau puteți s-o lăsați la mixare. Oricum, fiind subțire, nu va afecta culoarea preparatului.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Fileul de hering poate fi mixat cu unt, dar eu am folosit uleiul din conservă (puțin) în care peștele s-a preparat, în suc propriu. Astfel, compoziția nu este prea grasă.

4

Puteți suplimenta cantitatea de zeamă de lămâie, dar aveți grijă să nu fie prea acră.

5

Pentru decor, puteți folosi și alte ingrediente, după plac.

6

Este bine să nu preparați cantități prea mari, ci doar atât cât se servește.Țineți preparatul la frigider, până ce se epuizează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu file de hering" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

05.01.2019, 08:16

Îți mulțumesc frumos, Miki!

dantes 1

07.01.2019, 10:17

Bune!

RODIMUR 1

07.01.2019, 10:41

Îți mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene