Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2019 | 5422 vizualizari

 

Aceasta mi se pare una din cele mai gustoase paste tartinabile pe care le pregătesc în casă, nu doar pentru evenimente speciale, ci și pentru mesele de zi cu zi. De asemenea, am mai folosit această pastă și la alte aperitive și întotdeauna am fost foarte mulțumită de ea, iar cei care au gustat-o au apreciat-o mult. Este economică și prepararea ei nu cere mult timp și multă îndemânare. Din doar trei ingrediente simple se poate prepara o pastă tartinabilă care să schimbe gustul dimineților obișnuite. Pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de bună este...

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de unt
  • sare (dacă este nevoie)
  • câteva măsline, pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea:

Mai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii.

Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se răcească, după care se curăță de coji.

Se dau pe răzătoarea mică ouăle și telemeaua și se mixează cu untul moale, scos din timp de la frigider.

Se adaugă sare, după gust, numai dacă este nevoie.

Se pune pasta într-un bol pe măsură și se decorează cu câteva măsline.

Când compoziția este omogenă, se poate servi deja, pentru că fiind moale, este ușor tartinabilă.

Se servește la micul dejun, sau la ocazii, pe pâine prăjită, cu salată verde, roșii, măsline...

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul de la frigider, ca să fie moale și ușor de mixat.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Adăugați sare numai dacă este nevoie. În general, telemeaua este suficient de sărată și nu mai este nevoie de sare.

4

Dacă nu terminați de mâncat pasta de prima dată, țineți-o la frigider până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

31.01.2019, 19:47

Mulțumesc, Daniela!

miki_a 1

04.02.2019, 05:49

Numai bună de întins pe pâine!

RODIMUR 1

04.02.2019, 08:48

Da, Miki, este foarte bună și gustoasă...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogacele unguresti cu cascaval / Pogacsa