Aperitiv peperito cu branza si chimen

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2020 | 3485 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun "
 Peperito, dragutii acestia de ardei dulci  minusculi, fara seminte  se cereau  umpluti cu branzica .  De cum i-am zarit , i-am si vazut cu umpluti si pe platoul de sarbatori .
 Se pot servi singurei , alaturi de alte legume sau pe un platou mai mare cu aperitive .

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei peperito-o punga
  • 1 branza Fagaras 5.3% -200 gr[ branza vaci cu smantana ]
  • 4 linguri branza sarata daneza - gen fetta
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 1/4 piper brazilian-mai putin iute
  • praz verde , rosii cherry galbene pentru decor
  • sare- optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv peperito cu branza si chimen:

  1.  Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime .
  2. Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit.
  3. Se amesteca branzica Fagaras cu branza daneza ,pana la omogenizare .
  4. Daca compozitia este prea ferma , puneti putina smantana cum am facut eu .
  5. Adugati semintele de chimen , piperul macinat si amestecati .
  6. Gustati pasta de branza  si sarati daca este nevoie .
  7. Nu a fost nevoie sa sarez pentru ca branza daneza a avut suficienta sare in compozitie .
  8. Daca aveti copii la masa, reduceti cantitatea de piper pentru ca sa poata servi si acestia din ardeii umpluti cu branzica .
  9. Umpleti ardeii cu pasta de branza [ cu ajutorul unui pos sau chiar simplu]
  10. Asezati ardeii pe un platou si decorati cu ,,ceva '' ce merge cu branzica . Eu am folosit praz si rosioare cherry galbene .

   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa, reduceti cantitatea de piper pentru ca sa poata servi si acestia din ardeii umpluti cu branzica .

2

Peperito umpluti se pot servi singurei , alaturi de alte legume sau pe un platou mai mare cu aperitive .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv peperito cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ciuperci