Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2020 | 2837 vizualizari

 

O bunatate de placinta cu branza, ceapa si marar am facut azi, asa ca imediat v-o prezint si voua. Sa va fac pofta si sa va indemn sa o faceti si voi. :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • Pt umplutura:
  • 1kg branza (de vaci, urda, cas )
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 2 lingurite cu sare
  • Pt sos:
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar:

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie.

Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt.

Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi impacheteaza foaia ca pe un evantai. Procedeaza la fel cu toate foile pana se umple tava. Vezi pozele. 

Separat bate ouale intr-un alt castron, adauga sarea, apa minerala, laptele si uleiul, apoi toarna sosul format peste foi, cu un polonic, in asa fel incat foile sa fie acoperite de sos.

Pune tava cu placinta in cuptorul incins la 170 grade pentru 40-50 minute sau pana se rumeneste frumos placinta cu branza, ceapa si marar.

Lasa la racit placinta, abia apoi portioneaz-o.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (9)

Adi 1

30.07.2020, 19:03

Buna!

madi_marin 1

30.07.2020, 19:51

Rocsi 1

30.07.2020, 20:11

E mai buna cand ne da altcineva, decat sa facem noi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone