Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2021 | 4218 vizualizari

 

O placinta super buna, dar si aspectoasa in acelasi timp! Am vazut-o mult circuland pe internet, dar Cleme m-a facut sa ma opresc la a ei! Puteti folosi carne in mijloc, dar eu am ales ciupercile. Iese grozav de gustoasa, puteti folosi branzeturile voastre preferate si o sa vedeti ca aceasta placinta o sa fie una din preferatele voastre!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 1 ou
    • 60 gr unt
    • 15 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu ciuperci:
    • 1 borcan mic ciuperci intregi
    • 3 cepe verzi
    • 4-5 crengute marar verde
    • sare
    • piper
    • 3 linguri boabe de porumb
    • 1 ou
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu branzeturi:
    • 125 gr mozarella
    • 100 gr cascaval
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1 ou pentru uns
    • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi:

Aluatul:

Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute.

Topiti untul.

Faina o cerneti intr-un bol.

Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati.

Incorporati untul topit, iar la final uleiul.

Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute.

Umplutura cu ciuperci: Spalati ciupercile si le tocati. Ceapa verde, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ciupercile, ceapa si le sotati 3-4 minute, la foc mic. Presarati sare, piper, adaugati si porumbul. Trageti tigaia de pe foc, lasati sa se raceasca compozitia. Adaugati oul si mararul verde, tocat marunt. Amestecati totul. Umplutura cu branzeturi: Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le amestecati impreuna cu parmezanul ras. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il rupeti in doua bucati egale. Pe o de hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, o intindeti pe rotund, cam de 26 cm diametrul. Peste puneti amestecul de branza, lasati la margine cam 1 cm liber. In centru, puneti umplutura de ciuperci, ca un musuroi. Pe o alta hartie de copt, intindeti si a doua foaie. O asezati cu grija deasupra, indeparati hartia. In jurul umpluturii, asezati un bol, iar marginea ramasa, o taiati sub forma de petale. Rasuciti cu grija fiecare petala (eu aici nu am prea avut talent 😀). Indepartati bolul din mijloc. Luati placinta cu tot cu hartie de copt si o asezati pe o tava. Bateti oul spuma si cu un penson ungeti placinta. In mijloc ii faceti o gaura mica si presarati mac. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna pentru a fi servita. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci la Dry Cooker