Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2017 | 3682 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 g telemea de vaca
  • 100 g branza de vaci proaspata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3-4 linguri gris
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 500 g faina
  • 1 plic drojide uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • mac
  • 1 rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecel si branza:

Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda mai mare decat tava.

Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare, presaram 1 lingurita sare si lasam 10 min.

Intr-un bol, batem ouale, adaugam dovlecelul scurs bine de zeama, branza si amestecam bine, adaugam patrunjelul tocat, condimente dupa gust, grisul, ceapa tocata; amestecam bine si lasam 10 min la frigider. (daca este nevoie mai adaugam gris, in functie de consistenta branzei si dovlecelului).

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam foaie de aluat, adaugam compozitia de branza, pliem marginile peste umplutura.

Adaugam felii de rosii in mijloc, ungem marginile cu oul batut, presaram mac si dam la cuptorul incalzit,  pentru cca. 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua de Pasti