Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2017 | 6813 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Pentru aceste placinte delicioase m-am inspirat de la Tabita. 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • sare 
  • pentru umplutura:
  • 500 g urda
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures:

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.

Imparti aluatul in 10 bile si le lasi pe masa de lucru la crescut.
Intinzi o foaie din fiecare biluta si pui cate 2 linguri din umplutura in mijloc. Aduni marginile si le presezi in mijloc. Mai lasi putin la crescut si apoi le pui intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins. Le prajesti pe ambele parti la foc mic.
Cand sunt gata, le scoti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea. Le servesti alaturi de o cana de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac