Aperitiv placinta taraneasca

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2018 | 2775 vizualizari

 

Plăcintă cu aluat fraged, brânză, cârnăciori, şuncă ţărănească, frunze de ceapă verde, decorată cu trandafiraşi şi susan.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscată,
  • 450 g făină,
  • 1 linguriţă sare,
  • O jumătate linguriţă zahăr,
  • 200 g margarină,
  • 200 ml borş,
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos,
  • 4 felii şuncă ţărănească,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • 2 linguri smântână,
  • 300 g brânză de vacă,
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş,
  • Seminţe de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta taraneasca:

 

 Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.

Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.

Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.

Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.

Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.

Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/placinta-taraneasca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Ancutsa 1

23.05.2018, 10:10

Multumesc mult, Daliana!

kytz 1

24.05.2018, 05:44

Grozav de bună!

Ancutsa 1

24.05.2018, 13:39

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartine cu somon afumat si ricotta