Aperitiv placinte cu branza si spanac

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2019 | 3931 vizualizari

 

Pentru aceste placinte este de vina Adinuta San :D Am vazut la ea placintele cu ceapa si am zis sa fac si eu, dar altfel. Foarte bune au iesit. Multumesc, Adina, pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 240 ml apa clocotita
  • 1 lgt sare
  • o mana frunze de spanac
  • cas proaspat de vaca
  • 3 lg ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza si spanac:

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca s-ar putera sa arda. Se framanta pana devine un aluat elastic si omogen. Se formeaza un sul si se lasa la odihnit timp de 15 minute, acoperit cu un prosop.
Intre timp se spala frunzele de spanac, se scurg bine de apa apoi se pun intr-o tigaie pe foc mic. Se lasa pana se inmoaie frunzele si scad. Se ia tigaia de pe foc. 
Casul proaspat se da pe razatoarea cu gauri mici si se sareaza usor. Se amesteca usor, nu trebuie framantat. 

 

Se ia sulul si se taie in 16 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se pun frunze de spanac, se presara deasupra frunzelor casul ras apoi se impacheteaza ca si clatitele. Se rasucesc apoi ca un melc si se aplatizeaza usor cu sucitorul.
Intr-o tigaie nonaderenta se pune uleiul sa se incinga. Se pun placintele sa se prajeasca, intorcandu-se si pe partea cealalta.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a lua surplusul de ulei.
Se pot servi atat calde cat si reci. Sunt minunate.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui spanacul si branza cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta intinsa, cu branza