Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2021 | 3540 vizualizari

 

De cum am vazut aceste placinte la draga mea Laura, am stiu ca le voi incerca! Sunt niste placinte chinezesti grozave, gustoase si nu te mai saturi de ele! Desi am facut ceva mai multe, ca sa mancam pe saturate, nu s-a intamplat asa, pentru ca ai mei au fost foarte incantati de ele. Eu spanacul l-am oparit cateva secunde, dar puteti sa il folositi si verde. In rest, branza o alegeti in functie de ceea ce va place, eu am optat pentru branza de vaci! Daca o sa faceti si voi reteta, o sa imi dati dreptate ca sunt senzationale! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 250 ml apa fierbinte
    • 40 ml apa rece
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 300 gr branza de vaci
    • 1 lingura plina crema de branza
    • 6-8 cozi de ceapa verde
    • 1 legatura spanac
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • putin ulei pentru rumenit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde:

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana puneti si apa rece si se mai racoreste aluatul. Cerneti faina intr-un vas, presarati sare. Turnati apa fierbine, incepeti si framantati. La final adaugati apa rece si framantati pana obtineti un aluat omogen. Va fi usor lipicios. Il rasturnati pe masa de lucru, pe care o presarati cu putina faina. Framantati si cand aluatul devine nelipicios, il acoperiti si il lasati jumatate de ora la odihnit.

Umplutura: Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, puneti spanacul spalat. Il lasati 30 de secunde, apoi il scoateti intr-o sita. Il lasati sa se racoreasca, il stoarceti intre maini si il tocati. Cozile de ceapa verde le tocati marunt. Mixati branza de vaci cu crema de branza, presarati sare, piper si putin busuioc uscat. Adaugati spanacul si ceapa verde, amestecati cu o paleta. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in 10 bucati. Intindeti fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, nu foarte mare, iar pe jumatate puneti cate o lingura de umplutura. Cu cealalta jumatate veniti peste umplutura, iar maginile le indoiti putin, pentru a nu iesi umplutura sau  apasati cu o furculita. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, il intindeti cu un penson. Incingeti tigaia, puneti placintele la rumenit, la foc potrivit, pe ambele parti. La urmatoarea tura de placinte puse la rumenit, ungeti iar tigaia cu ulei. Le scoateti pe un platou, apoi serviti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti