Aperitiv prajitura tricolora

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2017 | 3434 vizualizari

 

Delicii de Paste


Pentru acest aperitiv, m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

 

INGREDIENTE

  •  aluat galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 2 linguri parmezan
  •  aluat verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  •  aluat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  •  umplutura:
  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 200 g piept de pui
  • 2 castraveti murati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv prajitura tricolora:

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec.
Pentru aluatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Nu pui sare, deoarece pasta de ardei este destul de sarata.

Pentru aluatul alb, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. 
In tava mare de la aragaz (28x38 cm), pui o hartie de copt si intinzi compozitiile alternandu-le dupa imaginatie sau ca in imagine. Dai tava la cuptor, pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni aluatul peste un prosop umed. Lasi sa se raceasca si apoi il imparti in trei parti egale.

Pentru umplutura, amesteci crema de branza cu smantana, apoi adaugi ardeiul rosu si castravetii murati taiati in cubulete. Carnea de pui o fierbi in apa, cu putina sare si o tai cuburi si o adaugi la compozitia de branza.

 Umpli foile cu crema de branza cu pui si dai la rece prajitura aperitiv. O tai cubulete inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv prajitura tricolora" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza sarata si smantana