Aperitiv rasucite cu telemea

de Lau in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2017 | 4852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 190 ml apa calduta
  • 80 g unt
  • 25 g drojdie
  • 200 g telemea
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 100 g ketchup de casa
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rasucite cu telemea:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua. Incepem sa framantam, adaugand treptat untul topit si racit, framantam pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 1 ora.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara.

Ungem cu ketchupul, adaugam telemea, cascaval ras, pliem foaia in 2 pe lungime, presam usor marginile.

Taiem  aluatul in fasii late de cca 2 cm, le rasucim si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rasucite cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval