Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2017 | 5459 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Astazi m-am jucat cu aluatul si-am preparat o nebunie de papanasi cu branzeturi...atat de gustosi incat daca te apuci de ei...nu te poti opri la trei! :))))
Daca iubiti branza, atunci aceasta reteta este pentru voi si-o sa o iubiti garantat!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 175 gr faina (plus 4 linguri pentru infainat)
  • 150 gr branza telemea (branza cremoasa President)
  • 50 gr cascaval razuit pe razatoarea fina
  • 25 gr parmezan
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de lingurita chimen
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de lapte
  • 1 cana jumatate de ulei pentru prajit
  • frunze proaspete de salata pentru decor

Sosul:

  • 5 linguri smantana
  • un varf de legatura de marar (sau ce va place voua)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana:

Reteta de preparare a papanasilor 

Se pregatesc branzeturile, se amesteca toate ingredientele cantarite intr-un vas, se adauga oul, laptele, faina, praful de sare, praful de copt si chimenul.

Se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza cu o lingura de faina si se lasa deoparte 5 minute.

Se ia o foaie de hartie pergament, se infaineaza cu restul de faina (3 linguri) si se asaza aluatul, se face sul de 30 cm si se taie in 12 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata se apasa cu degetul in mijloc si se face o gaura pana la baza, se prepara toate bucatile.

Se incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti, atentie, nu puneti mai mult de 6 bucati in tigaie,  tura a doua le veti face pe urmatoarele.

Se scot papanasii intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.

Se prepara sosul, amestecand smantana intr-un bol cu praful de sare si mararul (sau patrunjelul).

Se aduc papanasii la masa cu sos deasupra, eu i-am asezat pe frunze proaspete de salata romana.

Mai simplu de atat nu se poate....pofta mare la bunatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana cu telemea