Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 9947 vizualizari

 

 retete de suflet
Această rețetă am pregătit-o cu drag pentru întâlnirea bucătărașilor de la Praid. 
Mandru mi-s bucataras! :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 ouă crude (mari)
  • 3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse
  • -pentru umplutură:
  • 500 g legume congelate
  • 2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 căței de usturoi
  • optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar
  • In plus:
  • 80 g cașcaval ras fin
  • 1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt
  • 10 felii prosciutto
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval:

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit.

Așezi carnea tocată într-un castron încăpător și o asezonezi bine cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Adaugi și usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin precum și ouăle crude. Frămânți totul cu mâna. Înmoi în apă 3 felii de pâine și le storci în palme, apoi le rupi bucățele mici și le adaugi în compoziția de carne tocată. 

Pui cuptorul la încins la 180 C. Tai o coală de hârtie de copt de vreo 70 cm x 33cm și o ungi bine cu ulei și răstorni carnea tocată pe ea. Cu ajutorul palmelor aplatizezi carnea în strat de cca. 1 – 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Presari cașcavalul ras fin, el având rol de „legare și lipire” a legumelor de carnea tocată. Deasupra distribui și legumele sotate, în strat uniform înăa nu până la margine. Lași o bordură de 2 cm pe 3 laturi și una de vreo 5 la marginea superioară a foii de carne.

Cu ajutorul hârtiei de copt rulezi strâns chifteaua umplută, cât mai strâns. În final îndeși capetele de carne ale ruladei și așezi feliile de prosciutto deasupra, apoi o înfășori complet și strâns în hârtia de copt. Răsucești bine capetele hârtiei ca să stea închise.

Înfășori rulada în folie de aluminiu (peste cel de hartie) și o pui pe o tavă încăpătoare.
O coci 50 de minute la 180 C (cuptor preincins) după care desfaci folia și hârtia. Mărești temperatura cuptorului la 220 C și coci rulada alte 20-30 de minute, până s-a rumenit frumos.
După răcorirea completă o înfășori într-o folie curată de aluminiu și o dai la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca si branza