Aperitiv rulada tricolora by Panacris

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2018 | 2948 vizualizari

 

Imi doream  foarte mult sa incerc acest aperitiv minunat, dar nu-i venise randul. Asa ca in urma cu ceva timp (mai mult asa):))) mi-am satisfacut dorinta. Este foarte buna si da foarte bine pe platou ..........cand ai musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul aglben:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cascaval ras
  • 1 varf lingurita sare
  • 2 linguri faina
  • Pentru aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 faina
  • 1lingura smantana
  • 1/3 lingurita praf de copt cu sofran
  • 2 g sare
  • 2 linguri boia dulce
  • Aluatul verde
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri piure de spanac
  • 2 g sare
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura ceapa verde 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada tricolora by Panacris:

Cele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat.

Separa galbenusurile de albusuri.

Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare.

Galbenusurile se pun peste albusuri, mixand in continuare.

Scoate telurile mixerului.

Adauga faina, uleiul, smantana peste oua, amestecand cu o spatula.

Imparte aluatul in mod egal in trei boluri.

Intr-un bolul adauga spanacul.

In alt bol adauga praful de boia dulce.

Tava dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o cu hartie de copt.

Fiecare aluat se pune intr-o punga de plastic.

Se toarna cu punga, careia i-am taiat un colt, in tava de copt.

Se da la cuptorul incuns la 180 grade C, pana se rumeneste pe margini (cel mai bine faci testul cu scobitoarea), aproximativ 25-30 minute.

Cat rulada sta la cuptor, se prepara umplutura.

Branza de vaci se amesteca cu cascavalul, smantana, mararul tocat marunt, ceapa tocata marunt.

Cand aluatul a trecut testul scobitorii, scoate-l din cuptor, lasa-l 2-3 minute sa se raceasc si rastoarna-l pe un un prosop de bucatarie curat. Scoate hartia de copt.

Adauga umplutura, niveleaza cu o spatula si ruleaza cat mai strans.

Lasa la frigider 1-2  ore.

Se portioneaza dupa placul si indemanarea fiecaruia.

TIPS-URI

1

oua,branza,smantana,cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada tricolora by Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu sunca si cascaval