Aperitiv saratele cu branza de burduf

de abetina in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2017 | 4777 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza de burduf Napolact
  • 400 gr untura
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri seminte chimen
  • 4 oua (3 galbenusuri in aluat si un ou pentru uns)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita de sare 
  • faina de grau cat cuprinde (eu am folosit aproximativ 1 kg.de faina)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza de burduf:

 Se pune intr-un vas untura, peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusurile, branza de burduf, faina, sarea si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca.

Scoatem apoi cate o bucatica de aluat, o intindem sub forma de foaie si o taiem cu o forma speciala, punem saratelele in tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu seminte de chimen. Este bine sa facem foaia grosuta cam de 1 cm, asa vor iesi saratele foarte pufoase si cu aspect placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea