Aperitiv saratele cu seminte si telemea

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2019 | 1899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 100 gr telemea de oaie tare rasa deasupra
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri seminte de susan in aluat
  • 2 linguri seminte de susan deasupra
  • 2 linguri seminte de in macinate in aluat
  • 2 linguri de chimen desupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu seminte si telemea:

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat omogen care se lasa la rece peste noapte. Daca este cazul se mai adauga smantana ( totul depinde de cum se absoarbe in aluat si de cat este de grasa smantana). A doua zi semintele de susan se vor umfla in aluat.

Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm si se taie cu pintenul formele dorite de saratele. Se unge cu albusul batut care a ramas de la cele doua galbenusuri de ou, apoi se presara deasupra dupa preferinte semintele de in sau de chimen, se rade telemeaua si se pun la copt la foc puternic pentru 10-15 minute, apoi la foc potrivit. Se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu seminte si telemea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu spanac