Aperitiv saratele cu unt si untura

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2021 | 5665 vizualizari

 

M-au bantuit toata noaptea saratelele lui Katy si azi binenteles ca m-am pus pe framantat. Ea zice in reteta ca e bine sa stea aluatul la frigider peste noapte, eu m-am gandit ca o sa se plictiseasca si l-am lasat vreo 8 ore, fix program de lucru normal....dar cum sunt pastratoare am oprit si pentru maine o portie....

 

INGREDIENTE

  • 160 g untura
  • 90 g unt Pilos 80% grasime
  • 200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine
  • 250 g iaurt Pilos cu 10% grasime
  • cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru
  • ou pentru uns
  • mac pentru presarat deasupra
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu unt si untura:

Pentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul, untura, branza si iaurtul, le-am omogenizat, apoi am inceput sa adaug faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat nelipicios, mi-au ajuns 500 g faina. Am framantat cca 10 min aluatul, apoi l-am invelit in folie alimentara si l-am bagat la frigider- in reteta lui Katy spunea ca e de preferat sa stea o noapte la frigider , eu n-am avut rabdare si l-am lasat vreo 8 ore. Am scos aluatul din frigider l-am impartit in 3 bucati, am folosit decat 2 bucati, a treia o fac maine. Am presarat un pic de faina pe blatul de lucru si am intins o foaie aproximativ patrata, am uns foaia cu ou batul, am presarat mac si apoi cu o rola pentru prajituri am decupat saratele. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si le-am copt cca 20 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Fragede si gustoase , se mananca foarte repede... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu unt si untura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu cartofi si chimen