Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2017 | 2811 vizualizari

 



Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana.
Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
Dupa varianta cu pui care mi-a placut foarte mult va propun o varianta cu ton.
Am inlocuit o jumatate din cantitatea de pesmet cu couscous fin.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tajina-tunisiana-cu-ton-si-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de ton natur scurs
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 150 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de couscous fin
  • 170 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi cu ansoa taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza:

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat.

Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit.

Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute.

Lasati sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc, amestecati ouale, laptele, pesmetul, faina de couscous, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.

Adaugati praful de copt si rezervatidati deoparte.

Incalziti cuptorul la 200° C.

Incorporati tonul racit in compozitia cu oua.

Ungeti cu unt forma dorita.

Turnati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Trebuie sa fie bine rumenita.

Verificati cu lama unui cutit daca este coapta.

Scoateti din forma si serviti tajina calda cu salata sau cruditati.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)