Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2018 | 3931 vizualizari

 

O tarta delicioasa care mie mi-a placut mai mult a doua zi!
Din cantitatea data pentru aluat, am facut o tarta si o rulada. Doar pentru tarta, eventual folositi doar jumatate din cantitati. 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 1 ou
  • 150 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 100 g piept de pui
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g cas proaspat de vaca
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde tocat
  • 50 g cascaval
  • 6 rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui:

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.

Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Pieptul de pui se spala, se sterge de apa si se taie fasiute. Se spala ciupercile si se curata, apoi se taie feliute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de pui. Se amesteca si se lasa pana se albeste carnea, apoi se adauga ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic pana scade apa pe care o vor lasa ciupercile. La final se adauga usturoiul feliat. Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mari, se adauga sare, boia, piper. Separat se bate oul impreuna cu 100 g smantana si 50 ml lapte. Se toarna peste cas si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se adauga si patrunjelul verde tocat si amestecul de ciuperci cu carne. Se amesteca din nou pana la omogenizare.

Se rupe jumatate din aluatul dospit si se intinde in forma rotunda de dimensiunea tavii folosite. Se imbraca forma cu aluatul astfel incat sa acopere si peretii. Se impunge cu furculita din loc in loc, apoi se toarna compozitia. Se niveleaza. 

Intr-un bol se amesteca 1 ou, restul de smantana si de lapte, se adauga putina sare, apoi se toarna peste tarta acoperind toata suprafata. Se rade deasupra cascavalul si se asaza rosiile cherry taiate in jumatati.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta si umplutura.

Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatea de aluat am facut aceasta tarta si inca o rulada. Doar pentru tarta, folositi jumatate din cantitati.

2

Puteti inlocui casul cu branza proaspata de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu ciuperci si ceapa verde