Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 3656 vizualizari

 

Astăzi am avut poftă de ceva ușor, cu gust de primăvară. Și având în vedere că iubesc toate tipurile de brânză, am ales să fac o tartă rapidă, care nu necesită mult efort.   

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de apa rece
  • sare

Umplutura:

  • 300 g ricotta
  • 100 g smantana pentru gatit
  • 100 g telemea vaca
  • 2 oua
  • 12- 15 rosii cherry
  • marar verde
  • sare
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry:

Blat: Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare. Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă. Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute. După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță. Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute.

Umplutura: Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit. Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine. Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă. Turnați compoziția peste blatul precopt. La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză.

Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ingredientele reci pentru blat, pentru a fi mai fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.11.2016, 20:05

MotanLaOale 1

04.11.2016, 08:46

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:44

imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tofu rece cu sos de soia