Aperitiv tarta cu salam

de Razvan Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2019 | 3201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 170 g faina
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 650 g salam
  • 2 oua + 1 albus
  • 50 g ketchup
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 125 g mozzarella
  • Alte ingrediente:
  • 1 pachet de aluat de foitaj (450 g)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mix de seminte (in, dovleac, susan, floarea-soarelui)
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu salam:

Se decongeleaza aluatul de foitaj.

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Daca salamul este prea sarat, nu se mai adauga sare in aluatul fraged.

Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se taie 8 felii din salam si se dau deoparte. Restul salamului se taie marunt si se prajeste. Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, salamul prajit se amesteca cu ouale, albusul, ketchupul, ierburile aromatice si putin piper macinat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru tarte cu ulei, se intinde aluatul fraged pe masa si apoi se aseaza in tava. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se toarna amestecul cu salam. Deasupra se aseaza mozzarella taiata felii.

Se pune aluatul de foitaj peste tarta si se decupeaza. Cu foitajul ramas se decoreaza tarta, impletindu-l in 3 si formand o coronita pe margini. Se sectioneaza foitajul in 8 locuri pentru a introduce feliile de salam pastrate.

Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu salam" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cârnăciori de bere în foietaj