Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2020 | 4837 vizualizari

 

Tartele cu verdeturi si branzeturi sunt foarte usor de facut, apetisante, plus ca poti face o multime de combinatii fara sa te plictisesti. Am folosit doar cateva foi subtiri de placinta, cat sa sustina umplutura, asa ca tarta nu e nici foarte grea. Pentru aceasta tarta eu am folosit leurda, fire proaspete de ceapa si usturoi, spanac verde si un dovlecel zucchini. 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 foi subtiri de placinta
  • 50 g unt topit pentru uns foile
  • 350 g branza telemea
  • 1 lingurita chimen
  • 3 oua
  • 300 g spanac
  • 1 zucchini
  • 1 legatura de leurda
  • 1 fir de ceapa
  • 1 fir de usturoi
  • muguri de pin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza:

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta. 

Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt, dovlecelul taie-l in rondele, apoi rondelele in 4. 

Bate ouale, toarna branza data pe razatoare peste ele in castron, apoi si celelalte verdeturi. Amesteca, adauga mugurii de pin si chimenul, apoi condimenteaza cu sare si piper. 

Distribuie amestecul format in tava si aduna marginile foilor peste umplutura.

Unge marginile foilor cu putin ou (din compozitie), presara cativa muguri de pin pe deasupra si da tava la cuptor pana se rumenesc foile, iar umplutura capata consistenta, fara sa mai curga vreun pic de zeama din ea, cam 40 minute. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiroste cu branza