Aperitive cu porumb si telemea

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2014 | 3488 vizualizari

 

INGREDIENTE

Biscuiti:

  • 300 g de faina de grau
  • 100 ml apa
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 10 g sare
  • 2 lg seminte chimen
  • ¼ lgt bicarbonat
  • ½ lgt otet
  • + 50 g faina de grau pentru modelat

Umplutura:

  • 330 g telemea de vaci, desarata ( bine scursa)
  • 50 g smantana
  • 130 g porumb dulce Bonduelle (bine scurs)
  • 2 bucati rosie deshidratata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu porumb si telemea:

Biscuiti:

1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine.

2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (~5 min).

3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru cel putin 30 min.

4. Preincalzim cuptorul  la 190°C.

5.Tapetam masa de lucru cu faina ramasa (50 g), scoatem aluatul din frigider, il impartim in 2, il intindem la grosimea de 0.5 – 1 cm, taiem forme rotunde (cu diametrul 7 cm) pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Introducem tava in cuptor pentru 8-10 min, marind temperatura la 200°C.

7. Dupa ce s-au copt, ii scoatem pe un gratar si ii lasam la racit.  

Umplutura:

1. Amestecam cu un mixer vertical telemeaua cu smantana pana obtinem o compozitie pastoasa, omogena.

2. Taiem marunt rosiile deshidratate.

3. Inglobam porumbul dulce si rosiile deshidratate in telemea, amestecand bine.    

Asamblare:

Punem cate o lingurita cu varf de umplutura pe cate un biscuite, apoi punem celalalt biscuite deasupra. Introducem in frigider macar 1 ora inainte de servire (ideal ar fi 12h).    

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu porumb si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:16

diaconta 1

24.01.2014, 23:59

ce-mi place

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:56

Va multumesc! Va tzuc cu drag.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata