Aperitive cu telemea de vacă

de ionix in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 6425 vizualizari

 

ideea mi-a venit gandindu-ma la Dia si mama ei... azi Dia papa placinta cu branza si marar la mama ei :D

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • sare
  • apa calduta 
  • 2/3 dintr-un cub de drojdie (din cel de 25g)
  • pentru umplutura de branza:
  • circa 150-200 g telemea de vaca
  • 1/2 baton branza topita
  • marar
  • piper
  • un ou batut pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu telemea de vacă:

Preparare aluat:

Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul si sarea. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Puneti suficienta apa cat sa iasa un aluat normal, nelipicios si usor de manevrat. Vasul se acopera cu un prosop si se da la un loc cald la dospit, timp de 45-60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura de branza:

Telemeaua o dam pe razatoare si o amestecam cu branza topita si marar. Punem sare, doar daca mai este nevoie, si piper.

asamblare:

Cand aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata pe care am presarat faina. Decupam cerculete, in mijlocul fiecarui cerculet punem cate putina branza, ungem marginile cu putin ou si impaturim.  Apasam cu o fucrulita marginile si asezam intr-o tava, in care am pus hartie de copt. Ungem fiecare forma cu oul batut. Dam tava la foc mediu pana cand incep a se rumeni pe margini, cam 20 de minute in cuptorul preincalzit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu telemea de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ionix 1

07.11.2010, 09:40

Sylvia, multumesc frumos...

vanilla 1

09.11.2010, 16:22

SUPER!

ionix 1

09.11.2010, 18:46

@Vanilla... mersic ...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cabanos in aluat