Ardei bulgaresc la borcan

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 57893 vizualizari

 

Sunt extraordinari ardeii murati, merg de minune cu ciorbitele si mai ales cu sarmalutele, mmmm!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei bulgaresc
  • 1/2 l otet
  • 1l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri zahar
  • foi de dafin
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei bulgaresc la borcan:

Este bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se stinge si se opareste ardeiul 1-2 minute. Se pune pe rand, nu tot odata. Daca saramura se raceste se mai da drumul putin la foc, sa fie tot timpul fierbinte. Se pune ardeiul in borcane, apoi se toarna si saramura. Se inchid bine borcanele si se fierb la bain-marie 15 minute, de cand incepe apa din oala sa fiarba. Ies 4 borcane de 800 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei bulgaresc la borcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

15.07.2009, 01:28

Nu m-am gandit daca sa le vand Tie pot sa-ti dau cu draga inima Ardeiul asta bulgaresc e la mare cautare la noi in casa, se termina mereu primul!! in fiecare an pun mai multe borcane!

luminita20_2006 1

15.08.2009, 21:24

astazi am incercat si eu reteta ta...sper sa imi iasa si mie la fel de bine

claudiubj 1

09.08.2012, 20:57

Ar trebui sa vedem o mostra prima data. Dar merg pe incredere de data asta.

Claudiu B

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la borcan