Ardei copti

de Dulceatadetrandafiri in Salate, 28 Aug 2011 | 4941 vizualizari

 

In mod idilic, totul incepe cu o plimbare prin gradina...

De unde se aleg si apoi se spala cei mai frumosi si mai fini ardei.

De regula, in acest punct al povestii apare personajul masculin :) care se indeletniceste cu aprinsul focului si aranjatul gratarului.

 

INGREDIENTE

  • - ardei
  • - ulei
  • - otet
  • - usturoi
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti:

Se pun ardeii la copt, intorcandu-i de pe o parte pe alta la interval de cateva minute pentru a se coace uniform si a nu se arde peste masura. Cand sunt gata, ii pui pe toti intr-un bol, ii presari cu sare si ii lasi asa vreo 10-15 min. Sarea ajuta la a "despielita" mai usor ardeii. Ii decojesti, ii treci sub un jet de apa si ii asezi pe platou. Prepari dupa gust sosul din ulei, otet si cativa catei de usturoi pisati. Torni peste ardei si ii lasi sa isi contopeasca aromele. Se servesc reci, de obicei avand alaturi la masa salata de vinete cu cateva felii de rosii.

* Nu am trecut cantitati fiindca totul depinde de cati ardei doresti sa folosesti si de ajustarea dupa gust a celorlalte ingrediente. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza