Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

de MVMih in Salate, 14 Aug 2011 | 6827 vizualizari

 

Fiind vara, la piata se gasesc o serie de bunatati care cu putina grija si un strop de osteneala se transforma in ceva bun de bun. Ardeii...pregatiti, copti!Si cu sos de rosii si busuioc proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 20 ardei proapteti de cat mai multe culori
  • 5-6 rosii proaspete
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o manuta de busuioc verde
  • piper in 3 culori
  • putin hrean proaspat ras
  • sare
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc:

Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus intr-un vas si am presarat un pic de sare. Am lasat sa se raceasca un pic si fiind dati cu sare s-au curatat relativ usor.

Pentru sosul de rosii, am ales cele mai coapte si mai carnoase rosii, pe care am avut ciuda si le-am luat pielita si le-am pus in blender alaturi de cateii de usturoi, putin ardei rosu crud, frunze de busuoic.

Intre timp, am incins un pic o tigaie cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia de rosii cu o cescuta de apa. Am lasat cateva minute pana a scazut. 

Intre timp am curatat ardeii de coaja si i-am asezat intr-un vas in care ulterior am turnat compozitia de sos de rosii cu busuioc, am adaugat cativa stropi de lamaie si putin otet, i-am facut pe ardei sa faca o "hora" intre ei pentru a se infrati cu aromele si am dat la rece.

....va astept la masa....ardeii copti cu sos de rosii cu busuioc sunt pe post de garnitura/salata...musafirii sunt asteptati cu felul principal. :)

Sper sa va placa....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bunica 1

18.08.2011, 21:04

bunaciunea bunaciunilor !

MVMih 1

29.08.2011, 23:42

Multumesc tuturor. Scuze de intarziere in raspuns. Sper ca a fost pe placul vostru.

brunetica 1

16.12.2011, 18:17

bunatate curata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copti