Ardei grasi umpluti cu varza

de dantes in Muraturi, 7 Oct 2020 | 2518 vizualizari

 

Cantitatile sunt aproximative pentru un borcan de doi litri.

 

INGREDIENTE

  • Ardei gras 1 kg
  • Varza alba 1 buc
  • hrean radacina 1 buc
  • ardei iute 1 buc
  • frunze de telina 1 legatura
  • piper boabe
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei grasi umpluti cu varza:

Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine.

Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar zeama se arunca.

Cu acest amestec se umplu ardeii,dupa care se aseaza in borcan alternand cu frunze de telina,rondele de ardei iute,cateva felii de hrean si cateva boabe de piper.

Se face o saramura 30-40 gr.sare la 1 litru de apa si se umple borcanul.

Se tine borcanul fara capac cateva zile pana cand nu mai fermenteaza apoi se pune capacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

07.10.2020, 21:52

Panacris 1

08.10.2020, 15:02

Rocsi 1

08.10.2020, 20:02

Este o muratura foarte buna! Saramura se face amestecand apa rece cu sare sau se fierb pe foc cele doua?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate (reteta Motan)