Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

de Panacris in Conserve, 22 Sep 2015 | 6116 vizualizari

 

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de Mihaela : http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-stafide-3470.html, deși pozele au fost pe măsură, am avut încredere în Mihaela și am trecut la treabă. Abia aștept să-i degust la iarnă ;) Mihaela, spune că rolul stafidelor e să preia o parte din iuțeala ardeilor ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuți roșii 500 g,
  • sare de murături 1 lingură mare,
  • oțet de Topoloveni 9 grade 300 ml,
  • zahăr 150 g,
  • stafide cca. 100 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuți cu stafide conservați în oțet:

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele.

Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă fierbinte peste ardeii și stafidele aranjate frumos în borcan.

Nu e nevoie de nicio mirodenie, stafidele fac totul ;) E simplu, dar aromat, dulceag-picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuți cu stafide conservați în oțet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Panacris 1

23.09.2015, 16:26

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași.

- Andreea - 1

23.09.2015, 17:03

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:24

Grozav arata! Candva faceam si eu dar am renuntat pentru ca nu se mananca! Super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei in saramura