Ardei kapia copti la borcan

de marinicayou10 in Conserve, 7 Sep 2012 | 107073 vizualizari

 

Sunt deliciosi!!! merg langa o tocanita,pilaf,piureu etc...cui ii este frica sa puna la borcan ,poate sa ii puna la congelator

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de musta
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia copti la borcan:

Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane... ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa. Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat,ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi,apoi faceti intr-o craticioara lichidul.

Puneti otetul,uleiul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine. Eu am desfacut a doua zi un borcan si am mancat cu piureu si pulpe la cuptor si vreau sa zic ca sunt deliciosi...au putin mai mult otet decat cum punem noi la o salata dar ca sa tina ..trebuie putin mai mult. Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane

Merita incercata reteta mea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

marinicayou10 1

10.09.2012, 12:17

Pupici pentru toti

Angelina_Elena 1

26.09.2012, 00:21

imi plac

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 09:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei copt la borcan