Ardei la cuptor cu sos de branza

de mikidaniro in Mancaruri de legume, 1 Apr 2012 | 6307 vizualizari

 

O reteta lacto-vegetariana cu gust de carne:)).Desi la noi nu prea exista masa principala fara carne,aceasta reteta ne place foarte mult.Sosul de branza da savoare ardeilor carnosi si un pic crocanti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ardei:
  • 3 ardei grasi carnosi potriviti
  • 1 1/2 lingura orez
  • 250g ciuperci proaspete
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 rosii potrivite
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 250ml lapte
  • 200g smantana
  • 100g telemea proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei la cuptor cu sos de branza:

Ardeii:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste,apoi adaugam orezul si il sotam cca 2-3 min.pana se rumeneste un pic.Ciupercile le curatam,le tocam marunt si le punem peste orez.Sotam totul 3-4 minute sau pana dispare tot sucul lasat de ciuperci,apoi punem apa incalzita in prealabil cat sa acopere orezul si lasam la foc mic 20-25 de minute sau pana este fiert orezul,amestecand frecvent  si adaugand apa calda daca este nevoie.
Intre timp curatam rosiile de pielita,seminte si le tocam cubulete.Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele subtiri.Ardeii ii taiem in doua,ii spalam si ii curatam de seminte.
Cand orezul este fiert adaugam rosiile,lasam 3-4 min,apoi adaugam ceapa si lasam totul inca 3-4 minute pana scade aproape complet.Cand este gata oprim focul,adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt,potrivim de sare si piper si umplem ardeii.Ardeii umpluti ii punem intr-o tava termorezistenta,pe care am tapetat-o cu unt in prealabil si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-45 de min.pana se rumenesc un pic ardeii.

Sosul:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste.Cand acesta s-a topit adaugam faina si amestecam energic,adaugand cate un pic de lapte pana il punem pe tot.Lasam 8-10 min.pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani,apoi adaugam smantana si branza data prin razatoarea mare sau sfaramata cu furculita.Lasam totul 3-4 min,oprim focul si adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei la cuptor cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor