Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata

de mihasara in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2018 | 2692 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de miel tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguriță menta uscata
  • 1 vârf de lingura boia dulce
  • 140 g iaurt gras
  • Câteva frunze mentă proaspătă
  • 4 ardei grași sau mix de ardei gras și ardei capia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata:

Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe.
Ii așezăm într-un vas de lut pe care il ungem cu putina untura sau tot cu ulei de masline. Adăugăm apa fara sa ii acoperim in întregime.
Punem capacul și îi dăm la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Stingem focul și îi mai lăsăm in cuptor cel puțin 15 minute, după care ii putem servi cu un sos simplu de iaurt cu menta și ulei de măsline.

TIPS-URI

1

Sosul de iaurt îl pregătim amestecând iaurtul cu frunzulite de menta proaspătă tocata foarte mărunt cu ulei de măsline și puțină sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute