Ardei umpluti cu salata de vinete

de RODIMUR in Mancaruri de post, 11 Aug 2019 | 4275 vizualizari

 

Acesta este un aperitiv aspectuos, gustos și de post, pe care l-am făcut săptămâna trecută, atunci când mi-am propus să termin ultimele pungi de vinete de la congelator. Evident, rețeta se poate face și cu vinete proaspete, de sezon...
 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici (sau două mari)
  • 4 ardei grași
  • 1/2 ceapă roșie
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • 8-10 roșii cherry
  • felii subțiri de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu salata de vinete:

Vinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid.

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.

Se spală roșiile cherry și se taie.

Se spală ardeii, se taie în jumătăți și se curăță de cotoare și de semințe.

Când vinetele s-au scurs bine, se toacă bine, cu un tocător de lemn și apoi se adaugă ulei de floarea soarelui, după gust și se mixează, până ce se uniformizează.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu ardeii tăiați jumătăți cu 2-3 lingurițe încărcate de salată (în funcție de mărimea ardeilor) și se decorează cu felii de ceapă roșie și cu sferturi/jumătăți de roșii cherry.

Se ține la frigider până la servire.

 

TIPS-URI

1

Scoateți vinetele de seara, din congelator, pentru ca pe timpul nopții, să se decongeleze natural. Pentru aceasta, puneți-le într-o strecurătoare, ca între timp să se și scurgă de lichid.

2

Pentru tocat vinetele, folosiți mai bine un tocător de lemn. Se zice că este mai sănătos așa...

3

Folosiți ceapă roșie, care nu este iute și dă un gust bun preparatelor, mai ales când este în stare crudă.

4

Uleiul, sarea și piperul se pun în conformitate cu gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole verde cu rosii