Ardei umpluti cu sos de rosii

de Rocsi in Pui, 22 Iul 2010 | 8515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei nu prea mari
  • 650 gr carne de pui tocata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • pentru sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei
  • apa
  • vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de rosii:

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele.

ceapa se curata si se taie marunt.

morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari.

rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza.

intr-o tigaie se pune ulei.

cand acesta se incins se pune ceapa 2-3 min,peste morcovul iar la urma si rosia .

se lasa cam 10 min.

apoi se adauga si carnea de pui tocata inca 5 min si se inchide aragazul.

intr-un bol se pune acest amestec de ceapa cu carne,se pune si orezul ,care inainte il spalam in foarte multe ape calde.

condimentam cu sare,piper,boia de ardei,se mai pune oul si niste patrunjel verde tocat.

cu acest amestec se umplu ardeii.

intr-o tigaie se pun ardeii in picioare,se pune apa cam cat sa acopere ardeii pe 3 sferturi.

se pune si o rosie taiata bucatele.

se pune sa fiarba la foc potrivit,pana sunt gata.

se face sosul de rosii:

rosiile se curata de coaja si se dau pe un blender.

intr-o cratita se pune 3-4 linguri ulei,se pune rosia pisata,vegeta  si pasta de tomate si 1 canita si jumatate de apa.

se fierb toate circa 10 min.

acesta se serveste langa ardeii umpluti cu putin patrunjel verde pe deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionix 1

23.07.2010, 18:28

daca-i facit lui unchi-tu o oala de astia, l-ai cucerit nota 10

Nicolae 1

23.07.2010, 19:34

buniiiiii....

Rocsi 1

23.07.2010, 19:35

multumesc fetele si domnule de aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu castane la cuptor à la Sylvia